Како вам лимун може помоћи да лакше заспите?

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2022, 17:01

Како вам лимун може помоћи да лакше заспите?

Лимун се с правом сматра суперхраном и популаран је кућни лек. Али да ли сте знали да не морате увек да једете лимун да бисте осетили његова корисна својства? Фото: Pixabay/RichardJohn Наиме, поред обиља витамина и освежавајућег укуса, лимун делује и умирујуће, што може бити одличан савезник >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у борби против несанице.
Као што знамо, лаванда је позната по свом умирујућем дејству. Чак је и Парацелзус, велики средњовековни лекар и научник, описао лаванду као ментални мелем и користио је као универзални лек за менталну исцрпљеност и слабљење животне снаге.
Због тога не чуди што се етерично уље лаванде препоручује за бољи сан – довољно је неколико капи ставити на јастучницу или испод јастука ставити кесу са сушеном лавандом.
Међутим, мирис лаванде није за свакога, а ако спадате у ову групу, лимун може помоћи. Наиме, доказано је да мирис лимуна смирује и може помоћи да заспите и боље заспите.
kПрема речима стручњака, етарско уље лимуна се користи вековима и заслужно је за предности као што су повећање концентрације, смањење нивоа стреса (вероватно кроз појачано ослобађање серотонина) и умирујуће дејство на респираторни систем.
Стога, ако имате проблема са спавањем, довољно је да исечете лимун и ставите га на ноћни сточић. Његов нежни мирис ће вас умирити и помоћи вам да заспите.
Zašto bi trebalo da počnete da pijete sodu bikarbonu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како вам лимун може помоћи да лакше заспите? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.