Путин: Право на самоопредељење неотуђиво право

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2022, 15:00

Путин: Право на самоопредељење неотуђиво право

Право на самоопредељење је неотуђиво право Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области, које је потврђено и првим чланом Повеље Уједињених нација, изјавио је данас руски председник Владимир Путин на почетку свог говора на церемонији потписивања споразума >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о ступању нових територија у састав Руске Федерације. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Према речима руског председника, судбина житеља ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области је заједничка.
Он је током обраћања замолио званице да минутом ћутања одају пошту свим жртвама у Донбасу, пренео је Спутњик.
Председник Русије је рекао да се нада да ће Федерална скупштина подржати законе о уједињењу нових територија с Руском Федерацијом.
Шеф Доњег дома руског парламента рекао је данас да је председник Русије Владимир Путин обавестио тај дом о плановима да Русија прими четири региона Украјине. Председник Државне думе Вјачеслав Володин, кључни Путинов сарадник, рекао је на званичном Телеграм каналу Думе да је Путин обавестио парламент о званичним захтевима региона, извештава Ројтерс.
Русија је одржала такозване референдуме у четири делимично окупирана подручја Украјине – Доњецку, Луганску, Херсону и Запорожју, и поручила да је огромна већина гласала у корист придруживања Русији, преноси агенција.
Западне владе и Кијев рекли су да је гласање обављено под присилом окупације, да је нерепрезентативно и да је прекршено међународно право.
Zelenski se sastao sa vojnim vrhom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Право на самоопредељење неотуђиво право се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.