Изложба дечијих радова у Фабрици СКЦНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Sep.2022, 13:47

Изложба дечијих радова у Фабрици СКЦНС

Изложба дечијих радова инспирисаних ликовним стваралаштвом познатих новосадских уметника „Погледај ме очима детета“, биће отворена у понедељак, 3. октобра у 19 часова у СКЦНС Фабрици. Фото: СКЦНС Фабрика Поставка обухвата радове полазника Дечије ликовне радионице „Студија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Мано“ и траје до 6. октобра 2022.
Радно време Галерије у Фабрици је од 10 до 19 часова, а улаз је бесплатан.
„Верујемо да уметност и подстицајно окружење може да унапреди дечји развој, учење и живот на много нивоа – зато користимо наше знање и вишегодишње искуство у раду са најмлађима, како бисмо мотивисали и охрабрили децу да гледају, размишљају и стварају. Учећи децу вештинама креативности, иновације и визуелне културе, наши часови помазу најмлађима да нађу и истражују нове форме експресије и изражавања и тако постану дизајнери сопственог креативног света“, кажу из „Студиа Мано“.
Дечија ликовна радионица „Студио Мано“ од 2008. године сарађује са Музејом савремене уметности Војводине (МСУВ) у оквиру програма „Деца и музеј“ / едукација програм за најмлађе.
У програм су укључена деца узраста од 4 до 14 година. Рад са децом базиран је на теоријској и практичној едукацији, која подразумева стручну помоћ и подршку деци, кроз групни и индивидуалан рад и широк спектар тема и материјала. „Студио Мано“ и МСУВ желе да афирмишу дечје ликовно стваралаштво и пруже нов простор за реализацију креативног потенцијала деце, који има далекосежне последице по њихову сензибилизацију и општу културу.
Програм студија реализују и воде дипломирана сликарка Дејана Нешовић и дипломирана вајарка Миа Стојановић.
Дејана Нешовић је дипломирала на Академији Уметности у Новом Саду, одсек – сликарство.
Чланица је Савеза удружења ликовних уметника Војводине од 2001. године. Основала је Удружење грађана „Студио Мано“, које ради у склопу едукативног програма за децу Деца и музеј, у МСУВ у Новом Саду од 2008.године. Активно излаже од 1997. године у земљи и иностранству (Аустрија, Немачка, Италија, Словенија….). Самостално је излагала 2011. године у МСУВ у Новом Саду.
Миа Стојановић је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду, у класи професора Љубомира Денковића, одсек – вајарство. Чланица СУЛУВ-а постаје 2001. године. Излаже активно од 1997. године.
Суоснивач удружења грађана „Студио Мано“, које ради у склопу едукативног програма за децу Деца и музеј у МСУВ у Новом Саду од 2008. године.
Javni čas folklora sutra od podne u Fabrici

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба дечијих радова у Фабрици СКЦНС се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.