Марио Накић: Још се нисам одлучио између Србије и Хрватске

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 19:26

Марио Накић: Још се нисам одлучио између Србије и Хрватске

Млади кошаркаш Игокее и син некадашњег играча Партизана и Цибоне, Марио Накић каже да још није одлучио да ли би играо за репрезентацију Србије или Хрватске. Фото: PrtSc/Instagram/mario7nakic Његов отац Иво Накић био је првак Европе са Партизаном 1992. године. Марио Накић (21) рођен је и одрастао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Београду, одакле му је и мајка.
У млађим категоријама играо је за Земун и Партизан, али се већ као 14-годишњак преселио у Реал Мадрид са којим је освојио јуниорску Евролигу 2019. године.
Играо је и за сениоре Реала да би потом прешао у белгијски Остенде. Летос је потписао уговор са чланом АБА лиге, Игокеом из Александровца.
„Не бих рекао да ми је долазак у Игокеу корак уназад. Већ сам изјавио да не размишљам о мојем доласку на тај начин, већ сматрам ово супер приликом, јер Игокеа остварује добре резултате и у АБА лиги и у (Фибиној) Лиги првака. Такођер је клуб који је ‘избацио’ пуно играча и који су касније прешли на још већу разину. Сретан сам што сам овдје и мислим да је то добро за мене и засад сам задовољан. Дошао сам радити, добро играти и доказати се“, навео је млађи Накић за ријечки Нови лист.
Накић каже да је пратио и Евробаскет, где је очекивано навијао за Србију и Хрватску, али и остале земље из региона.
„Имам много пријатеља у свим екипама из регије па сам навијао и за Словенију, Црну Гору, БиХ. Пратио сам све утакмице, нажалост, резултати нису на крају били најбољи, али наши људи су увијек навикли на медаље. Свака част свим репрезентацијама и момцима, сигурно су дали све од себе и одиграли најбоље што су могли, али то је кошарка, следеће натјецање мислим да ћемо остварити боље резултате“, истакао је Накић.
Млади кошаркаш може да игра за очеву Хрватску, као и за Србију. Није играо ни за једну репрезентацију, чак ни у млађим категоријама. Иако се пре три године писало да је изабрао Србију, Накић каже да коначна одлука још није пала.
„Одабир репрезентације? О томе ћемо кад буде вријеме за то“, закључио је Марио Накић
Jokić: Osećam se prirodno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Марио Накић: Још се нисам одлучио између Србије и Хрватске се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.