Иновативна технолошка решења на самиту у Будимпешти

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 17:01

Иновативна технолошка решења на самиту у Будимпешти

Рано откривање пожара у циљу превенције, смањење употребе воде, као и пестицида у пољопривреди, акустичко праћење шума и климатских промена, само су неки од иновативних 5Г пројеката који су представљени на самиту „Европски дан иновација 2022“ у Будимпешти. Фото: Unsplash/Jason Blackeye Самит >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је окупио више од 250 представника различитих индустрија, министарстава и академске заједнице, који су представили значај најновијих технолошких решења.
Реч је о најистакнутијем самиту о технологијама у Европи који организује компанија „Хуавеј“, а ове године фокус је био на теми „Innovative for a Diverse Europe“, саопштили су из компаније. Компанија је на самиту представила иновациона решења која је у претходном периоду имплементирала, како би указала колико иновације могу да унапреде дигитализацију, прелазак на употребу „зелене“ енергије, очување биодиверзитета, као и проналажење и подржавање талената.
Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да је Центар за развој и истраживање компаније „Хуавеј“ који се налази у Будимпешти, као и највећи европски логистички центар у близини главног града, од посебне је важности за Мађарску.
„Поносни смо што компанија „Хуавеј“ улаже у нас, наше таленте, људе и образовни систем. Истакао бих да су обе стране имале много бенефита од стратешке сарадње потписане пре десет година, а мађарска влада је спремна да је настави“, рекао је Сијарто.
Званични део самита отворио је председник одељења за односе с јавношћу и комуникације компаније „Хуавеј“ Џеф Ванг, који је објаснио зашто су нам данас више него икад потребна иновативна решења. „Тај процес јесте неизвестан, као уосталом и будућност свих нас, али једна ствар је сигурна – иновације ће бити кључне за креирање одрживе будућности. Радујемо се свакој сарадњи са партнерима јер на тај начин заједно стварамо паметнију, зеленију и одрживу Европу“, изјавио је Џеф Ванг.
Управо ова компанија је креатор многих иновативних 5Г решења на старом континенту. Компаније „Хуавеј“ и Нова сарађивале су у Грчкој са стартапом „ПРОБОТЕК“ на развоју и имплементацији иновативног решења за рано откривање пожара и интервенцију користећи 5Г мрежу, вештачку интелигенцију и дронове.
Циљ овог пилот пројекта, како је речено на самиту, био је решавање друштвених, еколошких и економских проблема. Слична овом пројекту јесте и сарадња настала у Аустрији када је компанија Хуаwеи са фирмом која се бави дроновима, Дронетећ, развила „паметно“ пољопривредно решење.
Наиме, захваљујући 5Г технологији, пронађен је начин за смањење употребе воде, као и пестицида, али тако да је продуктивност заправо повећана.
На Смиту је представљен и системом акустичног праћења шума, који покреће вештачка интелигенција. Захваљујући овом пројекту може се проучавати утицај климатских промена на биодиверзитет.
Закључак овогодишњег самита „Европски дан иновација 2022“ је да међународне организације, компаније, приватни сектор, као и владе, треба да се удруже и да раде заједно како би се подржала дигитална трансформација која ће допринети креирању „паметне“, „зелене“ и одрживе будућности.
Porše debitovao na Frankfurtskoj berzi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иновативна технолошка решења на самиту у Будимпешти се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.