Зашто би требало да почнете да пијете соду бикарбону?

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 14:01

Зашто би требало да почнете да пијете соду бикарбону?

Вероватно већ користите соду бикарбону у кухињи, можда чак и да очистите свој дом. Али да ли сте знали да сода бикарбона има многа лековита својства? Фото: Pixabay/stevepb Сода бикарбона је заправо врло једноставан препарат, јер садржи само натријум бикарбонат. Реч је о природном минералу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који се налази у људском телу, али који се често занемарује, иако је свестран састојак који се може користити за јачање здравља када се раствори у води, кажу стручњаци. Дакле, све што треба да урадите је да растворите кашичицу соде бикарбоне у чаши воде и попијете ту течност.
Јача пробавни систем Пошто је сода бикарбона антацид, неутралише желудачну киселину. Осим тога, ублажава жгаравицу и подстиче варење, што ослобађа стомак од гасова и надимања. Ако сте склони лошем варењу или само желите да побољшате своје опште здравље, стручњаци саветују да сваког јутра растворите кашичицу соде бикарбоне у чаши воде како бисте помогли у одржавању здраве Ph равнотеже у вашем пробавном систему, минималног рефлукса киселине и здравог црева. функција.
Пружа телу идеалну Ph вредност Иако је киселина неопходна за варење хране, превише кисела средина у телу може довести до озбиљних болести као што су артритис, остеопороза и рак. Зато постоји сода бикарбона, која телу враћа идеалну Ph вредност, односно спречава развој озбиљних болести. Ова нетоксична супстанца се користи за смањење ефеката киселине и упале у телу и лечење већине болести. То је један од најбољих природних лекова за балансирање Ph нивоа тела и побољшање општег здравља.
Смањује запаљење Упала зглобова узрокује бол и стања као што је гихт (мокраћна киселина се накупља у урину, крви и ткивима). Сода бикарбона савршено решава ову упалу.
Ублажава инфекције уринарног тракта Уз пуно воде и чаја од бруснице, сода бикарбона ће помоћи у лечењу инфекција уринарног тракта смањењем киселине у урину. Поред тога, сода бикарбона се препоручује и за лечење бубрега. Наиме, у студији спроведеној у једној лондонској болници, 134 пацијента са узнапредовалом хроничном болешћу бубрега који су свакодневно конзумирали соду бикарбону, поред редовног лечења, успели су да успоре пропадање бубрега за две трећине у односу на оне који нису. конзумирати соду бикарбону.
Даје телу енергију Ако интензивно вежбате, млечна киселина ће се накупити у мишићима, изазивајући бол и умор. Да бисте дали енергију свом телу, помешајте четвртину кашичице соде бикарбоне, 1 кашичицу морске соли, 2 кашике меда, 1 кашику лимуновог сока и 4 чаше воде. Пијте ово током дана и брзо ћете приметити позитивну промену у нивоу енергије.
Tibetanski recept star 2.000 godina, protiv triglicerida i holesterola – dozvoljen dva puta godišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто би требало да почнете да пијете соду бикарбону? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.