Филиповић: Пикси има неку магију, Португалци нас се плаше

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 11:06

Филиповић: Пикси има неку магију, Португалци нас се плаше

Пикси има неку магију у себи, он је право оличење лидера. И као играч био је лидер на терену и ван терена и сад као тренер и селектор опет показује ту врлину која је јако важна, поготово кад радиш у репрезентацији, изјавио је некадашњи фудбалер и угледни тренер Зоран Филиповић. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Vikipedija/Zens1977 Филиповић као тренер у Савезу сарађује са Пиксијем, сарађивао је са њим и док је био играч, а посебно је био укључен у припреми историјске победе против Португала у Лисабону, с обзиром на дуго играчко и тренерско искуство у тој земљи. „Када си селектор и кратко време си са играчима јако је важно да се направи симбиоза тима, а у исто време и дисциплина. Он је успео да својим искуством и харизмом направи феноменалан амбијент где сви играчи дају максимум, где се осећају пријатно кад дођу у земљу, у карантин. Међу њима постоји хемија и то је пола пута до успеха“, рекао је Филиповић Тањугу.
Управо у пресудним утакмицама у квалификацијама за Мундијал и сада у Лиги нација видело на терену да играчи своје индивидуелне квалитете подређују тиму, да трче и знају своје задатке, додао је Филиповић. „Све то је утицало је да сада поново љубитељи фудбала уживају да гледају репрезентацију, што је јако важно, јер се тај култ репрезентације који смо ми овде с времена на време имали, полако враћа“.
Наравно, сада су и очекивања већа, сви једва чекају Мундијал у Катару, порасли су апетити, што је према Филиповићевим речима и нормално после ових успеха.
„Такав смо ми народ да очекујемо више, не дај Боже да се деси нешто негативно, али са оваквим амбијентом, овом кампањом коју сада имамо, требало би очекивати неки успех. Јако је важно да прођемо групу, уз Бразил, који је свакако највећи фаворит, али има још доста времена. Битно је да идемо правим путем. Надам се да ћемо успети да направимо нешто велико, фудбал је чудна игра, мора да постоји и доза срећа, али у овом тренутку најважније је да прођемо групу, а после је све могуће“
Србија, односно Југославија, последњи пут прошла је групу на ЕУРО 2000, када је Пикси био капитен, а Филиповић тренер у стручном штабу Вујадина Бошкова. „Ту нам је недостајало мало среће, имали смо феноменалне играче, али у фудбалу без среће нема успеха. Пикси има доста искуства, као играч, али и као тренер, селектор, он је таква особа да саслуша, да чује друга мишљења, сарадња постоји, фудбалска прича увек постоји што је јако важно“.
Уколико Србија прође групу у Катару у осмини финала могућ је нови дуел са Португалцима, а Филиповић истиче да се нада таквом сценарију.
„Они су на папиру увек у предности, али сад имају лоше искуство са нама и они се нас мало прибојавају, имају тај комплекс тренутно и било би добро да се сусретнемо у Катару, ми бисмо сигиурно били психолошки у предности“.
Према његовим мишљењу Бразил је фаворит за освајање титуле.
„Бразил има класне играче, имају квантитет квалитета, они су испред Француза, Немаца, Енглеза. Добро је што са њима отварамо Мундијал, прва утакмица је увек најтежа и увек се креће мало спорије“, закључио је чувени голгетер Црвене звезде и Бенфике, који је за репрезентацију одиграо 13 утакмица и постигао два гола.
Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. devetog oktobra u Frankfurtu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Филиповић: Пикси има неку магију, Португалци нас се плаше се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.