У августу нови пад производње струје хидроелектрана у Аустрији

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 09:46

У августу нови пад производње струје хидроелектрана у Аустрији

Дуги период суше, који је обележио јули и наставио се у августу, одразио се на производњу струје хидроелектрана у Аустрији. Фото: Pixabay/0fjd125gk87 У поређењу са августом прошле године, овог августа хидроелектране су произвеле за 37 одсто мање струје, саопштила је електромрежа АПГ. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Аустрија је тиме могла покрити само око 77 одсто потреба за електричном енергијом, а остатак је морала да увози.
„Климатске промене нам свима у Европи, а тако и у Аустрији праве проблеме у енергопривреди”, рекао је директор АПГ Герхард Кристинер у саопштењу.
У прошлости је Аустрија увек била у стању да током лета извози струју.
У августу прошле године је извезено око 257 гигават сати струје, а ове године истог месеца Аустрија је морала да увезе 958 гигават сати струје из иностранства.
Производња струје ветропаркова је порасла за 35 одсто, али тај раст није могао да покрије недостајућу производњу хидроелектрана.
Slovački premijer: Domaća ekonomija u opasnosti od kolapsa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У августу нови пад производње струје хидроелектрана у Аустрији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.