Аустријанац отишао с посла два минута раније и добио отказ

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 08:44

Аустријанац отишао с посла два минута раније и добио отказ

Шеф фирме у бечком Новом Месту дао је отказ свом раднику јер је с посла отишао два минута раније. Шеф је свог запосленог сачекао на паркингу и обавестио га о отказу, преноси Пословни дневник. Фото: Unsplash/brus-mars Како пишу аустријски медији, радник је био инжењер продаје за високотехнолошку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << компанију. Будући да је више пута био ангажован и за техничку подршку, једва да му је остало времена за његов прави задатак, односно бригу о клијентима.
На проблем је упозорио шефа компаније, али му је речено да може радити и прековремено, а ако то не успе, на своје клијенте може пазити у слободно време. Десет сати прековременог месечно је ионако „нормално“.
До тада је, међутим, тај радник већ одрадио више од 130 сати прековременог рада. Када је исти дан, на крају уобичајеног радног времена у фирми, радник отишао у куповину у најближи супермаркет, на паркингу га је дочекао шеф који га је на месту обавестио о отказу уз образложење да се с посла ођавио већ у 16:28, дакле 2 минута прерано.
Поврх тога, директор фирме је захтевао моментално враћање кључа службеног аутомобила. Није се обазирао на речи запосленог да се у возилу још налазе личне ствари.
Без аутомобила и без цента да купи бар аутобуску карту, потпуно збуњени радник морао је сат и по да чека да дође његова девојка да га покупи. Одмах је контактирао Радничку комору у бечком Новом Месту. Међутим, интервенција код послодавца због неоправданог отказа није успела. Фирма је чак уложила приговор на интервенцијско писмо.
Тако је случај завршио пред радним и социјалним судом, за штa је АК ​​Доња Аустрија дао мушкарцу бесплатну правну заштиту да поднесе тужбу против отказа. “Преплата колективног уговора није карта која омогућава да се може слободно располагати запосленима. С платом је надокнађено само шест прековремених сати месечно”, каже председник АК Доња Аустрија и председник ÖГБ Доња Аустрија Маркус Визер.
Тек пре усмене расправе директор је схватио да губи спор са својим ставом. Зато се обвезао да плати заостали прековремени рад и отпремнину од 8.370 евра која је тражена као последица неоправданог отказа, пише Фениџ Магазин.
Zakerberg ispao sa liste najvećih bogataša

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустријанац отишао с посла два минута раније и добио отказ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.