Москва упозорава САД и Велику Британију да не вуку несмотрене потезе

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 07:51

Москва упозорава САД и Велику Британију да не вуку несмотрене потезе

Москва упозорава Вашингтон и Лондон на несмотрене потезе који би могли да ситуацију око Украјине доведу до опасне тачке, изјавио је шеф руске делегације на Форуму о војној безбедности и контроли оружја на пленарној седници ОЕБС-а у Бечу, Константин Гаврилов. Фото: Wikimedia Commons „Модернизовањем >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свог нуклеарног потенцијала, Вашингтон охрабрује неодговорну ескалациу нуклеарне реторике својих савезника у Лондону, који отворено изражавају безусловну спремност да притисну црвено дугме, ако буде неопходно“, казао је Гаврилов, преноси ТАС С.
Он је додао да Русија упозорава Вашингтон и Лондон да не предузима ју исхитрене кораке који би ситуацију око Украјине довели до опасне тачке.
Гаврилов је истакао да Русија „пажљиво прати покусаје САД да мобилишу своје сателите ради још оштрије конфронтације са Руском Федерацијом“. „Руски председник Владимир Путин казао је да би, ако би територијални интегритет наше земље био угрожен, сва расположива средства била употребљена да се заштити Русија и наш народ“, поновио је руски званичник.
Sednica SB UN na zahtev Rusije o šteti na gasovodu Severni Tok

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Москва упозорава САД и Велику Британију да не вуку несмотрене потезе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.