Атанацковић: Морамо да мењамо однос према потрошњи енергије

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 07:41

Атанацковић: Морамо да мењамо однос према потрошњи енергије

Државна секретарка Министарства рударства и енергетике Јованка Атанацковић изјавила је данас да је неопходно да штедимо енергију како бисмо што мање новца издвајали за увоз током зиме и поновила да неће бити рестрикција електричне енергије, као и да ће грејна сезона почети >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на време. Фото: Танјуг/Раде Прелић „Имамо довољне количине гаса и мазута“, казала је Атанацковић, саопштено је из Министарства рударства и енергетике.
Атанацковић је подсетила да је пре месец дана Министарство објавило необавезујуће препоруке за смањење потрошње енергије за домаћинства, установе, институције, јавна предузећа и пројектовали су да се на тај начин може уштедети 15 одсто енергије.
„До сада је 35 од 39 јавних предузећа доставило планове штедње, међу којима је и “Електропривреда Србије“ која је велики потрошач и очекујемо да ће и остала предузећа ускоро доставити своје планове које ћемо представити на нашем сајту“, казала је.
Указује да се морају променити навике и однос према електричној енергији чињењем малих корака који доприносе смањењу потрошње, а који не утичу на безбедност и комфор.
Државна секретарка је казала да је Министарство представило значај штедње електричне и топлотне енергије и пре почетка енергетске кризе у априлу 2021. године када је донет нови Закон о енергетској ефикасности и рационалној употреби енергије.
Vučić sutra sa državnom sekretarkom Brantner

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Атанацковић: Морамо да мењамо однос према потрошњи енергије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.