Исцурило више од половине гаса из оштећеих гасовода Северног тока

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 07:30

Исцурило више од половине гаса из оштећеих гасовода Северног тока

Више од половине гаса у оштећеним гасоводима Северни ток 1 и 2 исурило је из цеви, а процењује се да ће преостале количине исцурити до недеље, изјавио је данас шеф данске агенције за енергетику Кристофер Боцау, преноси Ројтерс. Foto:Danish Defence Command via AP Цурења из ових цевовода откривена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су у понедељак након што су регисроване експлозије на неколико локација у данским и шведским водама. Европска унија и НАТО сматрају да је узрок тих инцидената саботажа.
Данска полиција је такође покренула истрагу о овом случајуи и сарађује са полицијским властима Шведске и Немачке, рекла је шефица полиције у Копенхагену Ан Тонес на брифингу за новинаре.
У цевима гасовода Северни ток 1 и 2 било је укупно 778 милиона кубних метара природног гаса, што одговара еквиваленту годишње емисије CО2 у Данској од 32 посто, наводи се у саопштењу Агенције за енергетику.
Kurs dinara prema evru iznosiće sutra 117,3108

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Исцурило више од половине гаса из оштећеих гасовода Северног тока се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.