Нехамер: Идуће недеље са Вучићем и Орбаном о миграцији

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 07:16

Нехамер: Идуће недеље са Вучићем и Орбаном о миграцији

Аустријски канцелар Карл Нехамер поновио је данас да ће се идуће недеље у Будимпешти састати са мађарским премијером Виктором Орбаном и председником Србије Александром Вучићем, како би разговарали о проблему миграције. Фото: Wikimedia Commons/European People’s Party „Наше државе то не чине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << само за нас, већ радимо то због борбе против организованог криминала и кријумчарења, као и у циљу смањења притиска на границама“, објаснио је Нехамер новинарима.
Аустрија је већ месецима суочена са драматичним растом броја тражилаца азила, који је у првих осам месеци достигао број од 57.000.
Проблем посебно представљају миганти који долазе балканском рутом, пре свега преко Србије због безвизног режима за дрзављане неких земаља попут Индије.
Тако је број тражилаца азила из Индије значајно порастао протеклих месеци, а они долазе преко Србије.
Аустријска полиција указује да мигранти из Индије, али и других држава долазе у Београд авионом, јер имају могућност безвизног уласка у земљу.
Та могућност, наводи полиција, постоји већ од 1960-тих година, али су је сада открили кријумчари.
Из Србије они прелазе пешице у Мађарску, преко такозване зелене границе, а потом у Аустрију.
За пребацивање кријумчарима плаћају од 3.000 до 7.000 евра.
Pušilin: Odluka naroda DNR o ulasku u sastav Rusije očekivana

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нехамер: Идуће недеље са Вучићем и Орбаном о миграцији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.