Да ли пијете алкохол сваки дан?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 17:01

Да ли пијете алкохол сваки дан?

Неподношљива главобоља, тешки капци и натечено лице: мамурлук је довољан да било ко од нас пожели да заувек одустане од алкохола. Чини се да све више људи одустаје од алкохола јер сматрају да је корист од трезвеног живота већа од користи од пијења. Фото: Pixabay/Pexels Алкохол утиче >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на ментално здравље особе, здравље очију, тежину и мотивацију. Број глобалних алкохоличара смањен је за скоро 5 одсто од 2000. године, према подацима Светске здравствене организације (СЗО).
Доносимо вам неке од главних здравствених предности које се могу видети након престанка конзумирања алкохола.
Здравље очију После 90 дана без алкохола, очи ће се разбистрити и изгубити свој магловит изглед. Што се дуже уздржавате од алкохола, можда ћете приметити да вам очи постају светлије и беље. Ваше тело ће се регенерисати и беоњаче ће вам се разбистрити.
Функције јетре Алкохол може бити штетан за јетру. Оштећена функција јетре има штетан утицај на различите системе у целом телу. Јетра је једини орган који се може обновити и регенерисати. У ствари, када престанете да пијете алкохол две недеље, ваша јетра би требало да се врати у нормалу. Након 90 дана уздржавања од алкохола, јетра особе ће бити у много здравијем стању. То значи да је њихов ризик од развоја цирозе или хепатитиса знатно смањен.
Сан Такође се каже да се сан значајно побољшава за само неколико недеља након престанка конзумирања алкохола. Истраживања показују да се ове предности драматично побољшавају током времена без конзумирања алкохола.
Губитак тежине После 90 дана без алкохола, ако водите здрав начин живота, приметићете и промене у тежини. Када искључите алкохол, то значи смањење уноса калорија, као и побољшање општег здравља и благостања, што доводи до губитка тежине. Осим што ћете имати више енергије, вежбање ће бити лакше и брже ћете се опоравити од вежбања.
Cimet štiti od upala i ima broja lekovita svojstva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли пијете алкохол сваки дан? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.