Брнабић са премијером Јапана Кишидом

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 09:51

Брнабић са премијером Јапана Кишидом

Премијерка Србије Ана Брнабић састала се у Токију, данас после подне по локалном времену, са премијером Јапана Фумиом Кишидом. Фото: Танјуг/AP/Kiyoshi Ota/Pool Photo На почетку састанка у државној вили Акасака, Кишидо се захвалио српској премијерки због доласка на државну сахрану бившег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јапанског премијера Шинза Абеа.
Подсетио је да је Абе посетио Србију 2018. године након чега су јапански инвеститори увећали своја улагања у Србију.
Додао је да Србија и Јапан обележавају 140 година дипломатских односа, те истакао пријатељство и сарадњу две земље.
Премијерка Брнабић је рекла да јој је част што је представљала Србију на државној сахрани Шинза Абеа, који је, како је истакла, био је велики пријатељ Србије и урадио је много за јачање партнерства, политичких и економских односа Србије и Јапана.
Додала је да је у Токију разговарала са привредницима који улажу у Србију.
„Поносни смо што смо дом компанијама попут Нидека, Јазакија, Тојо тајерса… Јапанске компаније у Србији запошљавају 4.000 људи“, рекла је Брнабић.
Односи Србије и Јапана су традиционално добри и пријатељски, уз обострани интерес за интензивирање сарадње у свим областима и јачање политичког дијалога.
Такође, економски односи Србије и Јапана су у успону, прошле године остварен је рекордан обим робне размене, а јапанске компаније последњи неколико година улажу на српско тржиште.
Брнабић: Србиjа под наjвећим притисцима од 1999. године

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић са премијером Јапана Кишидом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.