Колика је „тежак“ просечни Американац?

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2022, 08:48

Колика је „тежак“ просечни Американац?

Знати колико новца имате на располагању на вашим текућим и штедним рачунима важно је за свакодневно планирање буџета и трошкова. Али, те бројке не узимају у обзир друге кључне аспекте који доприносе укупној финансијској ситуацији, укључујући и имовину која се може ликвидирати, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и обавезе као што су неплаћени дугови. Зато познавање сопствене нето вредности, и како се она упоређује са другима у Сједињеним Државама који су отприлике истих година, могу бити од помоћи. Фото: Unsplash/sharisocial Нето вредност одређене особе је укупна вредност свих средстава након одузимања њених обавеза. Имовина може укључивати готовину, имовину, возила, антиквитете, фини накит, полисе осигурања, инвестиције или било шта друго што би се могло ликвидирати ради профита. Обавезе могу укључивати неплаћене студентске зајмове, рачуне за кредитне картице, хипотеке или било која друга плаћања која дугујете неком другом, било особи или пословању.
Приходи од плате се обично не сматрају имовином, иако је то новац који долази у џеп особе. То је зато што неко може имати висок приход, али потрошити сав тај новац на обавезе; супротно томе, може имати релативно умерену плату која долази у њен дом, али значајан износ њеног прихода може ићи директно на рачуне за пензионисање. Дакле, важнији број је оно што се редовно налази на нечијим штедним, пензионим и текућим рачунима.
Нето вредност може бити позитивна или негативна, у зависности од тога да ли садашња вредност нечије имовине надмашује вредност обавеза те особе, али свакако увек треба тежити позитивној нето вредности. Комбиновање укупне вредности нечије имовине и обавеза открива да ли финансијски та особа иде у правом смеру.
На пример, ако неко дугује 99.000 долара за своје студентске кредите и има 1.000 долара неплаћених рачуна, његове укупне обавезе би биле 100.000 долара. Али, ако такође има 30.000 долара у готовини, онда би нето вредност те особе била негативних 70.000 долара.
Са друге стране, да има 100.000 долара имовине, 51.000 долара у готовини и 1.000 долара неплаћених рачуна кредитне картице, нето вредност би била 150.000 долара.
Просечна нето вредност америчке породице И средња и просечна породична нето вредност је порасла између 2016. и 2019.године, према Федералним резервама Сједињених Држава. Просечна нето вредност је порасла за 2 одсто на 748.800 долара између 2016. и 2019.године, известила је банка у септембру 2020.године, последње године када је објавила такве податке. Међутим, средња нето вредност је порасла за 18 одсто у истом временском периоду на 121.700 долара, пишу УС вести, а преноси Чикаго гласник.
Можда се питате зашто су просечне и средње вредности нето износа различите. То је зато што узимате просек нечега, саберете сваку вредност у скупу података, а затим поделите ту цифру бројем појединачних вредности. Када израчунавате средњу вредност (медијану), једноставно гледате средњу цифру унутар скупа података. Уз то, просечна цифра може бити знатно већа или нижа од средње цифре ако постоје екстремна одступања – што значи да група људи са знатно већом нето вредношћу од остатка групе може повећати просек.
Просечна нето вредност према годинама Просечна нето вредност некога млађег од 35 година је 76.300 долара, од 2019.године. Одатле, просечна нето вредност стално расте унутар сваке старосне групе. Између 34. и 44. године, просечна нето вредност је 436.200 долара, док се између 45. и 54. године тај број повечава на 833.200 долара. Просечна нето вредност прелази границу од милиона долара између 55. и 64. године, достижући цифру од 1.175.900 долара.
Просечна нето вредност поново расте за оне узраста од 65. до 74. године, на 1.217.700 долара, пре него што пада на 977.600 долара за некога старијег од 75 година.
Међутим, средња нето вредност унутар сваке старосне групе је нижа од просечне нето вредности.
Nemačka: Državni službenici će raditi od kuće?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колика је „тежак“ просечни Американац? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.