Ердоган: Грчка нам није равна, сукоб би се завршио њиховом катастрофом

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 17:42

Ердоган: Грчка нам није равна, сукоб би се завршио њиховом катастрофом

Грчка није равна Турској и заглавиће се у блату, ако се суочи са Анкаром, упозорио је данас турски председник Реџеп Тајип Ердоган који је критиковао Атину због наводне милитаризације острва у Егејском мору. Фото: Танјуг/Khalil Hamra Ердоган је после састанка турског кабинета казао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је прави циљ конфронтационог става Атине према Турској ометање напретка земље, пренела је Раша тудеј.
„Ово је опасна игра за грчке политичаре, грчку државу, грчки народ и оне који их користе као марионете“, рекао је Ердоган.
Како је додао турски лидер, ни та војна јачања, ни та политичка и економска подршка нису довољни „да се Грчка подигне на њихов ниво, али ти погрешни кораци су довољни да Грчку одвуку у мочвару у сваком смислу“.
Ердоган је коментарисао наводно размештање додатног наоружања на острвима Лезбос и Самос.
Прошле недеље, медији у Турској су објавили, како тврде, снимке који су снимили војне беспилотне летелице Анкаре, а на којима се види како се из грчког брода истоварају оклопна возила, која је, наводно, Вашингтон донирао Атини.
Турски председник је оптужио Грчку да учествује у „манипулацијама и ескалацијама“ и упозорио да би потенцијални сукоб са Турском био разарајући за грчки народ.
Putin upozorio na zastrašujuću nameru Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: Грчка нам није равна, сукоб би се завршио њиховом катастрофом се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.