Конго прогласио крај епидемије еболе

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 16:05

Конго прогласио крај епидемије еболе

Демократска Република Конго прогласила је крај најновије епидемије вируса еболе у источној провинцији Северни Киву, изјавио је данас министар здравља Жан-Жак Мбунгани Мбанда. Фото: Танјуг/AP photo „После 42 дана појачаног надзора без новог потврђеног случаја… срећан сам што могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << свечано да прогласим крај 15. епидемије… која је трајала месец и 12 дана”, рекао је Мбунгани Мбанда, пренео је Ројтерс.
Петнаеста епидемија у тој централноафричкој земљи појавила се 22. августа када је граду Бени на истоку земље потврђен нови случај тог смртоносног вируса.
Тестирањем је показано да је случај генетски повезан са епидемијом из 2018-2020. године која је избила у провинцијама Северни Киву и Итури, током које је преминуло скоро 2.300 људи. Током избијања још једне епидемије прошле године преминуло је још шест људи, преноси Танјуг.
Peskov: Moskva ostaje spremna za pregovore, uslovi promenjeni

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Конго прогласио крај епидемије еболе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.