Да ли умете да препознате лажова? Ово су знаци да неко не говори истину

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 16:01

Да ли умете да препознате лажова? Ово су знаци да неко не говори истину

Главни знаци да неко можда лаже укључују избегавање контакта очима и нервозно говорење, а чак и они са сјајним ‘покер фејсом’ понекад имају издајничке знакове. Фото: Pixabay/jackmac34 Студија у којој је учествовало 2.000 одраслих је открила да је велика већина сматрала да су мало изнад >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << осталих када је у питању способност уочавања лажова.
Скоро сваки пети (17 процената) мисли да има сјајно покер лице да ништа не може да се открије, а сваки трећи (32 процената) мисли да је добар у лагању других. Само један од 20 (5 процената) мисли да су ужасни у прикривању лажи.
Када су у питању знаци које виде код људи који лажу, кључне ствари које истичу су нервозно петљање рукама, врпољење у столицама и дрхтање руку и гласа.
Око 42 одсто њих рекло је да умеју да примећују када их други лажу, док само 9 одсто мисли да су лоши у томе.
Говор тела није егзактна наука, а када тражите знаке лагања, не постоји савршен говор тела који ће вам све рећи, постоје само трагови и наговештаји. Као и код већине ствари, што боље познајете некога, лакше је рећи да ли лаже или не.
Једно истраживање такође је открило када људи мисле да је добро време за лаж. Сматрају најбољим сценаријима када вас неко пита да ли вам се свиђа оно што носи, а вама се не свиђа (25 одсто), и када вам неко направи ужасан оброк (23 одсто).
Стручњак истиче још неке ствари које би могле значити да вас неко лаже: појачано трептање подизање обрва гестикулирање руком према лицу или додиривање носа играње косе или одеће промена боје лица Zašto je važno negovati dobre međuljudske odnose

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли умете да препознате лажова? Ово су знаци да неко не говори истину се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.