Токио захтева извињење Москве због привођења конзула

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 10:24

Токио захтева извињење Москве због привођења конзула

Јапанско министарство спољних послова уручило је протестну ноту руском амбасадору у тој земљи Михајлу Галузину због привођења јапанског конзула у Владивостоку, Мотоки Тацунора, преноси Тас с. Фото: Unsplash/Alexander Smagin Министар спољних послова Јапана Јошимаса Хајаши је изјавио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је Русија прекршила Бечку конвенцију и да је потез Москве „потпуно неприхватљив“, јавља јапанска новинска агенција Кјодо.
Министар додаје да Токио захтева извињење, јер задржани дипломата никада није био умешан ни у једну илегалну активност.
Међутим, према наводима руске Федералне служби безбедности (ФСБ), конзул је ухваћен на крајњем истоку земље док је примао поверљиве информације о ефектима западних санкција на економију Русије, пренео је Ројтерс.
Руско Министарство спољних послова саопштило је да је приведени јапански дипломата проглашен „персоном нон грата“ и наређено му је да у року од 48 сати напусти територију Руске Федерације.
Goldman Saks u krizi: planira na stotine otkaza

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Токио захтева извињење Москве због привођења конзула се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.