Голдман Сакс у кризи: планира на стотине отказа

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Sep.2022, 08:52

Голдман Сакс у кризи: планира на стотине отказа

Многи радници чувене банке Голдман Сакс немају чему да се радују ових дана. Фото: Unsplash/tomasmartinez Наиме, очекује се да ће мултинационална инвестициона банка, са седиштем у Њујорку, отпустити стотине радника. Према извештају, резови у ГС би могли да почну већ следеће недеље, а утицаће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на запослене широм компаније.
Ту вест су открили упућени извори, а пише ББС. Банка је, иначе, одбила да коментарише, мада је поменула смањену добит у извештају о заради из јула, пише Ројтерс.
„Донели смо одлуку да успоримо брзину запошљавања“, рекао је у то време главни финансијски директор компаније, Денис Колман. Америчка мултинационалка је упозорила да ће „можда морати да смањи трошкове“, јер се економски изгледи погоршавају.
У том контексту, ГС је пријавио пад профита од 48 одсто у другом кварталу, јер се клијенти Банке суочавају са инфлацијом, растућим каматним стопама, пандемијом ковида-19 и ратом у Украјини.
Одсек Голдман Сакса, задужен за инвестиционо банкарство, остварио је приход од 2,1 милијарду долара, што је пад од 41% у односу на годину дана раније.
Титан са Волстрита сваке године, обично, смањи око 1% до 5% свог особља, а смањење за 2022. ће вероватно бити на доњем крају тог распона, рекао је извор Ројтерсу.
Pogledajte gore! Jupiter će ovog ponedeljka doći najbliže Zemlji u poslednjih 59 godina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Голдман Сакс у кризи: планира на стотине отказа се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.