У четири области у Украјини данас четврти дан референдума

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 14:16

У четири области у Украјини данас четврти дан референдума

На референдумима у самопроглашеним Доњецкој Народној Републици и Луганској Народној Републици и у Харсонској и Запорошкој области данас је четврти дан гласања за припајање тих украјинских области Руској Федерацији. Фото: Unsplash/Arnaud Jaegers Руски сарадници носе гласачке кутије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од врата до врата у пратњи наоружаних полицајаца, рекао је начелник Луганске области Серхиј Гајдај, наводи Ројтерс.
Руске снаге контролишу територије четири региона у којима се одржавају референдуми до 27. септембра, што је 15 одсто укупне територије Украјине, отприлике величине Португалије.
Русија планира да те области припоји Криму који је анектирала 2014. године.
Високи званичници америчке администрације поручили су Москви да би употреба нуклеарног оружја у евентуалној одбрани региона у којима се одржавају референдуми довела до катастрофалних последица и да би Вашингтон одговорио одлучно, изјавио је јуче саветник за националу безбедност Беле куће Џејк Саливен.
Putin: Zapad prema Rusiji mora da se odnosi sa poštovanjem

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У четири области у Украјини данас четврти дан референдума се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.