ФИБА ранг листа: Шпанци никад ближи Американцима, на помолу историја?

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 14:15

ФИБА ранг листа: Шпанци никад ближи Американцима, на помолу историја?

Кошаркашка репрезентација Шпаније смањила је заостатак за Сједињеним Америчким Државама на ранг листи ФИБА, а може и да направи историјски скок на прво место. Фото: fiba.basketball Шпанија и САД су задржале прве две позиције ФИБА поретка, али је разлика сада значајно умањена.
Американци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << имају 760,7 бодова, док су Шпанци на 758,9 – односно, само 1,8 бодова мање.
„Црвена фурија“ је напредовала значајно након освајања Евробаскета, чиме су светској придодали и европску титулу.
Американци никада нису били испод првог места на ФИБА ранг листи, али то је сада и те како могуће и то већ током квалификационих прозора за Светско првенство.
Србија је остала на 711,5 бодова и налази се на шестом месту, али је промена у Топ 10 било.
Аргентина је скочила за три места и сада је четврта, Француска је пета јер је пала за једну позицију, а Словенија, која није успела да одбрани титулу првака Европе, назадовала је за три места и сада је једно испод „орлова“.
*𝙙𝙧𝙪𝙢 𝙧𝙤𝙡𝙡𝙨*
New FIBA World Ranking presented by Nike is out!
Check the full ranking: https://t.co/zhilTWwijm pic.twitter.com/bgWXKr0M52
— FIBA (@FIBA) September 26, 2022

Zvezda predstavila tim i dresove za novu košarkašku sezonu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИБА ранг листа: Шпанци никад ближи Американцима, на помолу историја? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.