Новосађани – У здравом телу здрав дух

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 16:00

Новосађани – У здравом телу здрав дух

Нови Сад познат је као град у коме је главно превозно средство бицикл. Са првим зрацима сунца Сунчани кеј почне да врви, како од рекреативних шетача тако и од оних којима дан не може да прође без неколико претрчаних километара. Фото: Градске инфо Некада су млади морали да импровизују >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << места за вежбање, те су разне шипке за трескање тепиха служиле за даноноћно рађење згибова или пропадања, а балони за воду изигравали бучице.
Приметивши жељу младих за спортом, Град је временом улагао у развој младих и промоцију спорта због чега данас на већини места можемо наићи на теретане на отвореном.
Фото: Слободан Ботошки Разговарајући са великим бројем спортиста сазнали да се спортиста и рађа али и постаје. Јер чак и уколико вам природа није дала неке предиспозиције за развијање тела, то не значи да не можете да ојачате своје тело, психу и дух редовним физичким активностима.
Сваки кварт је Нови Сад.
Код спортиста је најприсутнији страх да не разочарају себе и људе око себе, они га се решавају тако што допусте да их преузму неке позитивне емоције, док они који то нису, допусте да их осећај страха све више обузима тако да их на крају и паралише.
Од њих можемо научити много тога, а највише да трему и анксиозност, која постоји у свима нама, окренемо у своју корист и напредак.
Фото: Слободан Ботошки Срећа је да у нашим суграђанима и даље има више спортског духа у односу на становнике неких других градова. Већина истраживача сматра да људи који се баве спортским активностима, било такмичарског или рекреативног карактера, имају одређене когнитивне и конативне особине наглашеније.
Фото: Градске инфо Спортисти имају снажнији емоционално-вољни карактер, израженију интелектуалну способност, бољу емоционалну самоконтролу и мању анкциозност, а не би ли нам свима у неком моменту добро дошле такве особине?
Зато апелујемо да што пре изађете из вашег дома и искористите ово лепо време и уживате у прелепој архитектури Новог Сада побољшавајући како своје физичко, тако и психичко стање.
Део културе нашега града свакако је и бити спортски освешћен грађанин или, макар, тежити ка томе!
Власник или „мама“ и „тата“? Шта су Новосађани свом кућном љубимцу?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосађани – У здравом телу здрав дух се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.