Квартенг: Приоритет повећање привредног раста

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 13:35

Квартенг: Приоритет повећање привредног раста

Британски министар финансија Кваси Квартенг изјавио је данас да је његов приоритет повећање дугорочног привредног раста, а не краткорочни потези на тржишту. Фото: Pixabay/derwiki „Не коментаришем кретања на тржишту, фокусиран сам на раст економије и на то да уверим инвеститоре да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Британија атрактивна за улагања“, рекао је Квартенг за Би-Би-Си.
Британски министар финансија се суочава са оштрим падом вредности фунте и цена обвезница, пренео је Ројтерс.
Вредност фунте опала је у петак за више од три одсто у односу на амерички долар, што је најнижи ниво од 1985.
Вредност фунте је такође опала у односу на евро и јапански јен, а истовремено је забележено рекордно дневно повећање продаје владиних обвезница, највеће у последњих неколико деценија.
Kurs dinara sutra 117,3079 za evro

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Квартенг: Приоритет повећање привредног раста се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.