Куба: Референдум о легализацији истополних бракова

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 10:23

Куба: Референдум о легализацији истополних бракова

Кубанци ће данас изаћи да гласају на референдуму о легализацији истополних бракова и усвајању деце, дозволама за сурогат трудноће и о већим правима за небиолошке родитеље. Фото: Pixabay/Falkenpost Нови породични кодекс, који је промовисала комунистичка влада Кубе, представљао би велику >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << промену за ту земљу, где је култура мачизма јака и где је ЛГБТ заједница била изопштена од стране власти током 1960-их и 1970-их, преноси Франс 24.
Више од осам милиона Кубанаца старијих од 16 година позвано је да о наведеним питањима гласа са „Да“ или „Не“, у јеку најгоре економске кризе у земљи у последњих 30 година.
Уколико би био усвојен нови породични закон, заменио би закон који је на снази од 1975. године, и дефинисао би брак као заједницу двоје људи, а не као заједницу мушкарца и жене.
То би отворило врата и за сурогат трудноће, уз јачање права деце, старијих и особа са инвалидитетом.
„Породични кодекс поставља изнад свега поштовање људских бића и поштовање сваког појединца“, изјавио је кубански председник Мигел Дијаз-Канел.
SAD: Nosač aviona „Ronald Regan“ u Južnom kineskom moru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Куба: Референдум о легализацији истополних бракова се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.