Пет намирница може да надокнади витамин који тело не производи

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 10:00

Пет намирница може да надокнади витамин који тело не производи

Витамин Е је витамин растворљив у мастима који се налази у многим намирницама, мастима и уљима. Такође је и антиоксидант, супстанца која може да спречи оштећење ћелија и пружа заштиту од озбиљних болести, укључујући срчана обољења и рак. Фото: Pexels/Leonardo Vazquez Тело не може да произведе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << овај витамин, па је неопходно да га надокнађујемо кроз исхрану. Најчешћих пет намирница које у себи садрже витамин Е:
Бадеми Бадеми су један од највећих извора витамина Е, а следе га лешници, они су такође сјајни извори дијеталних влакана и полинезасићених масти здравих за срце.
Семенке Следећи пут када пожелите нешто хрскаво, посегните за семенкама биљака. Семенке сунцокрета су посебно богате витамином Е. Ове семенке такође могу да додају укус и текстуру бројним јелима, укључујући овсене пахуљице, јогурт, салате и супе, па бисте и на тај начин могли да их укључите у исхрану.
Уља Пошто семенке и орашасти плодови садрже витамин Е, није изненађење да су њихова уља једнако вредна пажње.
Лиснато зеленило Поврћа попут овог су укусна и препуна витамина Е. Неке од најбољих опција укључују спанац́ и блитву, који обе нуде око 2 милиграма витамина Е по пола шоље.
Авокадо Авокадо је још један сјајан извор витамина Е, који нуди око 4 милиграма на 100 грама. Друге хранљиве материје у авокаду укључују калијум, витамин К и рибофлавин. Такође садржи влакна, која су од виталног значаја за здраво варење, снижавање холестерола и одржавање нивоа шећера у крви.
Kada je idealno vreme da unesemo muškatle? Pratite temperaturu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пет намирница може да надокнади витамин који тело не производи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.