На чему у канцеларији има највише бактерија?

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 08:00

На чему у канцеларији има највише бактерија?

Канцеларијски столови, миш, тастатура и шоља за кафу легло су бактерија – показује истраживање Универзитета у Аризони (University of Arizona). Добра веста за чланове библиотека је да позајмљене књиге нису нарочито велики извор бактерија. Фото: Pexels/Antoni Shkraba Просечан канцеларијски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сто има 400 пута више бактерија него шоља, упозорава студија Универзитета у Аризони.
А да ли су неуреднији мушкарци или жене? „Победу“ односе припадници јачег пола чији столови садрже и до четири пута више бактерија распоређених по телефону, компјутеру, фиокама.
Разлог је можда то што мушкарци имају веће столове, што значи да је већа површина доступна за развој бактерија. Такође, мање обраћају пажњу на хигијену, истичу научници.
Уобичајени предмети за „цветање“ бактерија су миш и тастатура, затим мобилни телефони који имају 10 пута више бактерија него даске од WC шоље.
Опрез је потребан кад су у питању шоље за кафу јер је откривено да је чак 90% канцеларијских шоља препуно клица, а свака пета има фекалних трагова.
Занимљиво је и да су микроби у две канцеларије у два различита града сличнији него они у кухињи и канцеларији у истој згради.
Samo je jedno vreme pravo za pranje zuba, kako ne bi oštetili gleđ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На чему у канцеларији има највише бактерија? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.