Лавров: Украјина је за Запад потрошни материјал

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 07:54

Лавров: Украјина је за Запад потрошни материјал

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је синоћ на седници Генералне скупштине УН у Њујорку да је Украјина потрошни материјал за Запад који предводе САД у њиховој борби против Русије. Фото: Танјуг/Vahid Salemi „Сваком непристрасном посматрачу је крајње јасно да је за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Англосаксонце, који су у потпуности потчинили Европу, Украјина само потрошни материјал у борби против Русије“, истакао је Лавров.
Према његовим речима, НАТО је Русију прогласио директном претњом на путу ка тоталној доминацији САД и означио Кину као дугорочни стратешки изазов.
Лавров каже и да САД покушавају да претворе цео свет у своје „двориште“, користећи нелегитимне једностране санкције против оних који се не слажу.
Вашингтон је задао себи задатак да преузме азијске територије, рекао је руски министар спољних послова.
„Они се играју ватром око Тајвана. Поврх тога, обећавају војну подршку Тајвану“, истакао је Лавров.
Лавров је казао и да су западне државе изазвале пропадање система УН.
„Једна од последица крсташког рата против оних које је Запад прогласио за непожељне је све дубље пропадање мултилатералних институција, које САД и њени савезници претварају у оруђе за испуњавање својих интереса. Ова линија је наметнута УН, њеном Савету за људска права, Унеску и другим мултилатералним телима“, нагласио је Лавров.
Финансијске и логистичке препреке које постављају САД и Европска унија извозу руског жита и ђубрива још нису у потпуности уклоњене, рекао је он.
„Похваљујемо напоре генералног секретара (УН Антонија Гутереша), који је омогућио Истанбулски споразум од 22. јула. Међутим, ови споразуми се морају применити. У међувремену, већина бродова који превозе украјинско жито не плови у најсиромашније земље, док финансијске и логистичке препреке које су створиле САД и ЕУ руском извозу житарица и ђубрива још нису у потпуности уклоњене“, навео је Лавров.
Putin potpisao ukaz o odlaganju mobilizacije za studente

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Украјина је за Запад потрошни материјал се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.