Белгија гаси нуклеарни реактор код Беверена

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Sep.2022, 16:45

Белгија гаси нуклеарни реактор код Беверена

Белгија ће вечерас трајно угасити нуклеарни реактор Доел 3 код града Беверен, упркос позивима неких чланова савезне владе да се одложи та одлука, пренео је „Брисел тајмс“. Фото: Pixabay/distelAPPArath Међутим, државни атомски оператер „Енџи“ и директор реактора су потврдили да се данас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гаси реактор заувек.
Влада у Бриселу је 2003. године усвојила закон према којем ће сваки нуклеарни реактор престати да производи струју 40 година након пуштања у погон.
Ово је део договора да се изађе у сусрет зеленима у влади, који су били и остали упорни у противљењу производње нуклеарне енергије. Реактори Доел 1 и 2, као и Тијанж 1, који су почели да раде 1985, наставиће да раде до 2025. године.
Белгија планира да затвори и ректор Тијанж 2 у фебруару 2023. године.
DF: Skupština CG ima većinu za smenu Đukanovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белгија гаси нуклеарни реактор код Беверена се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.