
Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Sep.2024, 05:00
Рецепт дана: Супа од тиквица
Тиквице су тако једноставне, а опет тако разноврсне, нискокалоричне су и пуне разних хранљивих материја. Младе тиквице су идеалне за конзумацију у сировом облику, као и за ову дивну густу супу.
Фото: Pixabay/ Security
Састојци:
4 младе тиквице
1 празилук
1 паштрак
2 чена белог лука
неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гранчица тимијана
прстохват чилија
пола кашичице млевеног кима
750 мл темељца или воде
150 мл млека
со
бибер
маслиново уље
Припрема:
Тиквице оперите и исеците на колутове (без љуштења) или на коцкице једнаке величине. Празилук очистите, оперите и исеците на колутове. Огулите пастрњак и исеците га на мале коцкице. У посуди загрејте маслиново уље, додајте бели лук изгњечен ножем, љуспице чилија и тимијан, па одмах додајте празилук. Крчкајте 7-8 минута, додајте ким и паштрнак, кратко динстајте. Додајте тиквице и подлијте темељцем или водом, посолите и побиберите и наставите да кувате на средњој ватри око 30 минута, па штапним миксером претворите у густу супу. На крају додајте млеко, пустите да супа кратко проври, па је по потреби зачините сољу и бибером. Послужите у дубоким тањирима, уз коцкице препеченог хлеба и преливене маслиновим уљем. Савет: За још потпунији оброк направите брзе крутоне. Хлеб исеците на коцкице, прелијте маслиновим уљем и ставите на плех обложен папиром за печење. Пеците око пет до седам минута на 200 степени.
Пријатно!
Šta se dešava sa našim telom kada se prejedemo?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Супа од тиквица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.