Рецепт дана: Најлон торта

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Sep.2024, 05:01

Рецепт дана: Најлон торта

Најлон торта је десерт сличан леденом ветру од чоколаде, али с нешто једноставнијом припремом. Оно што се код овог десерта посебно истиче јесте додатак крем бананица. Неки је називају још и шушкава торта. Најлон торта припада оним старинским, ретро тортама, прави се већ неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << деценија, а опет као да је измишљена недавно када су јој додате крем бананице. Фото: Pixabay/InspireCreateCelebrate Састојци: За кору: 7 беланаца 12 кашика шећера 1 кашичица алкохолног или јабуковог сирћета За фил: 7 жуманаца 10 кашика шећера 120 г скробног брашна 250 г маслаца 40 г шлага 1 л млека 10 крем бананица 200 г чоколадсе за кување Припрема: Укључите рерну на 150 степени да се загреје. Мутите беланца уз додавање шећера у чврст снег око 10 минута, додајте сирће и опет све умутити. У плех ставите пек-папир, а рубове намазати уљем па истрести целу смесу за кору, поравнати и убацити у рерну на сушење – око 90 минута на 150 степени, затим рерну искључите и оставите у угашеној рерни да се хлади. У новијим шпоретима смањите време на 70–80 минута. Осушену кору оставите да се хлади. Чим ставите кору да се суши, почните да правите фил. Помешајте жуманца, шећер и скроб са мало хладног млека од једног литра, а остатак ставите да проври. Пре него што млеко проври, додајте смесу са жуманцима и мешајте док се не згусне – заправо правите посластичарски крем. Склоните с ватре, ставите фолију и оставите да се скроз охлади. Отопите чоколаду на пари или у микроталасној. Охлађен крем од жуманаца умутите, па му додајте омекшали маслац и добро умутите. Ако додајете маргарин, прво га умутите па тек онда њему додајте крем. Умутите шлаг с млеком, те га из два пута додајте у фил и све измутите. Поделите добијени крем на два дела. У један део ставите отопљену чоколаду, а у други исецкане крем бананице. На кору ставите филове по редоследу који желите. Можете декорисати, а и не морате, можете само богато нанети шлаг. Торту добро охладите, бар три- четири сата у фрижидер, а не као ми само сат.
Пријатно!
Kako jabuka pomaže kod mršavljenja? Trebalo bi da znaju svi koji su na dijeti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Најлон торта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.