
Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Sep.2024, 12:59
Ову врсту сланине Италијани једино признају за оригинални рецепт за праве шпагете Карбонара, све остало је грех
Која је најбоља сланина за оригинални рецепт за шпагете карбонара?
Фото: Unsplash/Rob Wicks
Код нас се често користи панчета и премда ће и она, истина, дати леп укус карбонари, Италијани све осим једне одређене врсте сланине за шпагете карбонара сматрају за грех. Реч је о сланини гуанциале. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << То је сланина од сушених свињских образа, која има јачу арому од панчете, мекша је и меснатија.
Сланина од сушених свињских образа или сланина гуанциале саставни је део и рецепта за пасту алле аматрициана.
Гуанциале сланина се спрема тако што се свежи свињски образи трљају сољу, шећером, црним бибером и црвеном паприком, а од других зачина могу да се користе мајчина душица, рузмарин и бели лук. Свињски образи потом се диме и суше у зависности од укуса.
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ову врсту сланине Италијани једино признају за оригинални рецепт за праве шпагете Карбонара, све остало је грех се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.