Шолц: Немачка ће преиспитати правила за извоз наоружања

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Sep.2022, 13:32

Шолц: Немачка ће преиспитати правила за извоз наоружања

Немачка влада је спремна да преиспита извозна правила која се односе на оружје и која утичу на заједничке одбрамбене пројекте, саопштио је данас немачки канцелар Олаф Шолц. Фото: WikimediaCommons/Hans-Hermann Bühling „Неки ће можда бити изненађени, али немачка влада је спремна да то уради“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << рекао је он у Берлину, преноси Ројтерс.
Шолцов говор се односио на резерве и прописе Немачке везано за извоз заједнички произведене одбрамбене опреме, која су у прошлости ометала сарадњу са европским и другим партнерима, наводи британска агенција.
Украјина је месецима притискала Берлин да снабдева Кијев са тешким наоружањем, као и да почне са испоруком модерних тенкова западне производње, који је немачки канцелар Олаф Шолц више пута до сада одбијао, преноси Ројтерс.
SAD šalju novu vojnu pomoć Ukrajini od 600 miliona dolara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шолц: Немачка ће преиспитати правила за извоз наоружања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.