Четири најчешће грешке које правимо приликом кувања тестенина

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2024, 17:00

Четири најчешће грешке које правимо приликом кувања тестенина

Тестенина је популарно јело у многим домаћинствима јер се може припремити на разне начине иу комбинацији са сезонским свежим намирницама. Фото: Pixabay/JESHOOTS-com Чини се да се тестенина заиста лако кува, али многи људи греше. Ако желите да избегнете грешке, пратите једноставна и основна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << упутства, а ово су најчешће грешке које се дешавају приликом кувања тестенина.
Тестенина је прекувана Да бисте добили заиста праву текстуру, најбоље је пре кувања проверити препоручено време кувања на паковању. У међувремену је добра идеја да га пробате да бисте се уверили да је кувано. Ако не намеравате само да је прелијете сосом, већ да је динстате у њему, тестенину оцедите минут-два пре препорученог времена кувања. Ово ће му дати идеалну текстуру.
Ставите тестенину у воду пре него што вода проври Ако сте погрешили, може се десити да тестенина постане кашаста – скроб у њој се брже раствара у млакој води, па се лакше распада. Иако се тестенина може кувати тако што ћете је ставити у хладну воду и сачекати да проври, ово се не препоручује. Најбоља опција је да се ставите у топлу воду непосредно пре него што прокључа, а након што проври добро промешајте да се не залепи.
Не мешајте тестенину током кувања Тестенина се мора мешати, иначе текстура може бити неуједначена и може се залепити за дно посуде. Када ставите тестенину у кључалу воду, узмите дрвену кашику и одмах промешајте. Ово ће спречити да се тестенина залепи. Затим повремено мешајте да се равномерно кува. За кување користите довољно велику шерпу и пуно воде док тестенина не набубри.
Исперите тестенину након кувања Ако желите да јело послужите топло, тестенину немојте испирати под водом. Ово ће уклонити скроб из воде у којој се кувао и сос се неће сјединити са тестенином. Исперите је хладном водом само ако припремате салату од тестенина – тако ће се тестенина брзо охладити.
И још један савет: не бацајте воду у којој се кувала тестенина. Скроб који се излучује може помоћи у згушњавању соса и додати укус. Такође помаже да се сос лакше залепи за тестенину. Зато оставите шољу воде по страни и додајте је у сос да прекрије тестенину.
Recept dana: Pene sa tunjevinom i brokolijem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Четири најчешће грешке које правимо приликом кувања тестенина се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.