Трикови за најбоља поширана јаја

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Avg.2024, 16:01

Трикови за најбоља поширана јаја

Поширано јаје многима је омиљени доручак, али се ретко налази на трпези због веровања да је компликовано припремити јаје на овај начин. Фото: Pixabay/congerdesign Ово деликатно јело настаје кувањем јаја ван љуске, а резултат је укусан залогај са текстуром облака из којег цури жуманце. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ова техника кувања јаја настала је у Француска у 19. веку, а поче (La poshe) значило би створити омотач.
Код уобичајеног поширања ољуштено јаје треба ставити у кључалу воду у коју смо претходно додали мало сирћета и соли.
Додавање сирћета помаже да се беланце брже стврдне, а осим сирћета можете користити и сок од лимуна. После неколико минута, јаје је спремно.
Затим га пажљиво извадити из воде, ставити на парче хлеба и послужити уз сос, најчешће холандски сос, познатији као холандски сос.
И управо у овом кораку настају проблеми, јер се често дешава да се јаје распадне у фази сервирања.
Зато је створен један од трикова који је залудио друштвене мреже. Све што вам треба да поширано јаје увек испадне одлично је – кутлача.
У дубоку посуду ставите воду, додајте сирће и посолите и оставите да проври. Када је вода проврила, загрејте кутлачу и премажите је уљем или путером.
Додајте јаје и потопите у воду. Кувајте неколико минута и извадите из воде – имаћете савршено поширано јаје.
Šta može da se dogodi u organizmu ako preteramo sa konzumiranjem jaja?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трикови за најбоља поширана јаја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.