Ковчег са телом краљице Елизабете стигао у Лондон

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Sep.2022, 20:47

Ковчег са телом краљице Елизабете стигао у Лондон

Ковчег са телом краљице Елизабете Друге допремљен је данас у Лондон авионом Краљевског ваздухопловства, након што је протеклог дана био изложен у катедрали светог Џајлса у Единбургу. Фото: Танјуг/AP/Scott Heppell
Ковчег краљице су на аеродрому дочекали премијерка Лиз Трас и министар >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбране Бен Волас.
Ковчег са телом краљице са аеродрома ће бити пребачен у Бакингемску палату, где ће га дочекати краљ Чарлс Трећи и остали чланови краљевске породице.
Ковчег ће сутра бити премештен у Весмистерску палату, где се очекује да хиљаде људи ода пошту краљици, преносе британски медији.
Краљица Елизабета преминула је у четвртак у свом дворцу Балморал у Шкотској у 97. години након 70-годишње владавине.
Краљица ће бити сахрањена 19. септембра, а дан уочи сахране у Великој Британији ће бити одржан национални минут ћутања.

Britanija: Podrška Čarlsu dramatično porasla od kako je kralj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ковчег са телом краљице Елизабете стигао у Лондон се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.