УН упозориле талибане да не узнемиравају женско особље

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Sep.2022, 20:33

УН упозориле талибане да не узнемиравају женско особље

Мисија Уједињених нација у Авганистану оптужила је талибанске власти да малтретирају њене запослене у Авганистану, саопштили су данас представници мисије УН. Фото: WikimediaComonns/USAID U.S. Agency for International Development Они су позвали локалне званичнике да поштују особље мисије Уједињених нација, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << преноси АП.
„Појавио се образац узнемиравања авганистанског женског особља УН од талибанске власти“, наводи се у саопштењу.
Наводи се да су три Авганистаке недавно на кратко притворили и испитивали наоружани безбедносних агенти власти.
Уједињене нације позвале су на хитан прекид свих аката „застрашивања и узнемиравања усмерених на авганистанско женско особље“ и подсетиле локалне власти на њихове обавезе према међународном праву да гарантују безбедност и сигурност целокупног особља УН које делује у Авганистану. У саопштењу које су талибани објавили вечерас негира се да су локалне власти притварале било кога од особља УН.
Како се наводи, представници власти у јужној провинцији Кандахар зауставили су групу жена, али када су схватили да су запослене у УН престали су да их испитују.
АП подсећа да је годину дана након што су талибани преузели власт у Авганистану тинејџеркама и даље забрањено да иду у школу, а жене морају јавности да се покривају од главе до пете тако да им се виде само очи.
UN o Avganistanu: Stotine ljudi ubijeno, represija nad ženama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак УН упозориле талибане да не узнемиравају женско особље се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.