Убудуће бесплатан пренос бројева

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Sep.2022, 18:43

Убудуће бесплатан пренос бројева

Новим правилником који је донео РАТЕЛ, а који ступа на снагу 14. септембра ове године, а почиње да се примењује 1. августа следеће године, укинута је могућност да оператор наплати пренос броја на терет корисника, саопштио је РАТЕЛ-а уз напомену да је у пракси и до сада пренос броја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за кориснике био бесплатан и у фиксним и у мобилним мрежама. Фото: Pixabay/JESHOOTS-com Прописано је такође да се захтев за пренос броја може поднети и суботом са прецизно одређеним датумом, а највише 30 дана унапред.
За пословне кориснике са много телефонских бројева важно је да ће оператори бити обавезни да доставе податке о свим њиховим телефонским бројевима, уз информације о уговору и датуму истицања уговора за сваки број. Измене правилници подразумевају и измене у функционисању Централне базе пренетих бројева коју води РАТЕЛ и која је кључна за функционисање преносивости бројева.
Неопходна ће бити одговарајућа прилагођавања због нових прописа и то у системима свих оператора – четири мобилна и 26 фиксних.
РАТЕЛ напомиње да ће бити потребно одређено време за прилагођавање интерних процедура оператора новим правилима, а до примене новог правилника користиће се постојећи Правилник о преносивости броја у јавним телефонским мрежама на фиксној локацији.
Konferencija Digital 2022 u Beogradu 15. i 16. septembra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Убудуће бесплатан пренос бројева се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.