Вучевић: УНДП пружа подршку и развојну помоћ, од значаја и за ЕУ интеграције

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2024, 16:56

Вучевић: УНДП пружа подршку и развојну помоћ, од значаја и за ЕУ интеграције

Председник Владе Србије Милош Вучевић разговарао је данас са сталним представником Програма УН за развој (УНДП) Јакупом Беришом о сарадњи и циљевима и будућим облицима техничке помоћи, који ова организација остварује у Србији, а које су од нарочитог значаја за процес европских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интеграција наше државе.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Вучевић је истако да УНДП пружа подршку и развојну помоћ у свим важним и осетљивим питањима у областима дигитализације, енергетске ефикасности, заштите животне средине, Зелене агенде, као и у циљу развоја демократије и владавине права, саопштено је из Владе Србије.
Приоритети којима је посвећена ова влада, како је навео Вучевић, биће наставак улагања у науку, Зелену и дигиталну трансформацију и информационе технологије, на којем ће се заснивати будућа економија и одрживи развој.
Он је поручио је да ће Влада Србије наставити афирмацију вредности свих сегмената значајних, не само за европске интеграције, већ и за свеукупни развој наше државе.
Представљајући будуће планове, стални представник УНДП, оценио је да су структурне реформе веома важне за напредак друштва, модернизацију и развој и стварање позитивног амбијента.
У том смислу, указао је и на улогу Оквирног развојног партнерства, који прецизира моделе економске и социјалне подршке и помоћ ове организације Србији.
Он је похвалио успех постигнут на пољу дигитализације и информационих технологија и захвалио на досадашњем заједничком раду, изразивши уверење да ће добра сарадња бити настављена и током новог мандата Владе Србије.
Vučević sa Glišićem obišao radova na gimnaziji u Mladenovcu i kompaniju Grand-ABM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: УНДП пружа подршку и развојну помоћ, од значаја и за ЕУ интеграције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.