Еруптирао вулкан Ибу у Индонезији, избацио пепео на висину од шест километара

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Maj.2024, 12:21

Еруптирао вулкан Ибу у Индонезији, избацио пепео на висину од шест километара

Вулкан Ибу на острву Халмахер у Индонезији еруптирао је данас избацујући пепео на висину од шест километара, саопштила је индонежанска агенција за вулкане. Фото: Танјуг/PVMBG-ESDM via AP Стуб пепела се креће према западу, а издато је највише упозорење за ваздухопловне власти, као и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << препорука да се становништво у кругу од седам километара од вулкана евакуише.
Индонезија, архипелаг на којем живи 270 милиона људи, има 127 активних вулкана.
Вулканска активност у Индонезији је честа јер се она налази дуж тзв. „Пацифичког ватреног прстена“, области где се судара више тектонских плоча.
Mandić: Pobedili smo u Budvi, jedino nećemo pregovarati sa DPS-om

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Еруптирао вулкан Ибу у Индонезији, избацио пепео на висину од шест километара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.