Борељ: Постигнут договор у начелу о проширењу санкција ЕУ Ирану

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2024, 20:00

Борељ: Постигнут договор у начелу о проширењу санкција ЕУ Ирану

Министри спољних послова ЕУ данас су постигли договор у начелу да прошире санкције Ирану због ваздушног напада на Израел, изјавио је високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жосеп Борељ. Фото: Танјуг/AP/Virginia Mayo
„Постигли смо политички договор да проширимо постојећи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << режим санкција због испорука војних дронова и ракета у Русију“, изјавио је Борељ на конференцији за новинаре након састанка министара спољних послова ЕУ у Луксембургу, пренео је Ројтерс.

Он је указао да има још доста посла да би се усвојио законски оквир за увођење нових санкција Ирану.
Европска унија већ је увела више санкција Ирану због ширења оружја за масовно уништавање, због кршења људских права и испорука војних беспилотних летелица Русији, преноси Ројтерс.
У међувремену је неколико земаља ЕУ позвало на проширење режима санкција како би се онемогућиле испоруке дронова и ракетних пројектила земљама са којима Иран сарађује.
Rumunija: Više od 2.200 savezničkih vojnika održaće vežbu „Morski štit 24“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Борељ: Постигнут договор у начелу о проширењу санкција ЕУ Ирану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.