Лавандино уље успорава старење

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 17:00

Лавандино уље успорава старење

Петоминутно удисање мириса есенцијалног уља ове лековите биљке смањује ниво кортизола, хормона стреса, за чак 24 процента. Фото: Pixabay/Couleur Удисање мириса лавандиног уља поспешује и избацивање слободних радикала из организма.

Моћна лаванда може много тога и зато је увек >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << треба имати уз себе, истичу ароматерапеути.
Петоминутно удисање мириса есенцијалног уља ове лековите биљке смањује ниво кортизола, хормона стреса, за чак 24 процента. Ово сазнање је од изузетне важности, ако се зна да кортизол изазива пораст крвног притиска и пад имунитета.
Удисање мириса лавандиног уља поспешује и избацивање слободних радикала из организма, за које се сматра да убрзавају процес старења. Осим тога, уље делује стимулативно и на рад, а простор у коме седимо постаје свежији и пријатнији.
Гргољење разређеног лавандиног уља помаже код упале грла и промуклости. Лек за ову намену добија се тако што се кап уља стави у чашу млаке воде.
Pet biljaka za održavanje mladolikog izgleda


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавандино уље успорава старење се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.