![Рецепт дана: Бигош](https://static.vesti.rs/slike-4/-128914.jpg)
Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 05:00
Рецепт дана: Бигош
Бигош је познат као пољски гулаш, али појављује се и у литванској, белоруској и украјинској кухињи. Посебно је укусан када се употребе маснији делови свињског меса, попут царског меса, а на укус ће утицати и добро зачињена димљена кобасица.
Фото: Pixabay/kalhh
Састојци:
125 грама димљене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сланине
500 грама свињског меса
3 главице црног лука
125 грама кобасица
750 грама слатког купуса
125 грама печурака
1-2 парадајза
2 чена белог лука
1 кашичица кима
2 кашичице алеве паприке
1/2 литре белог вина
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
Припрема:
Сланину и свињско месо исећи на коцкице и продинстати на исецканом црном луку. Када лук омекша, а месо порумени, додати колутове кобасице, крупно сечен купус, сецкани парадајз, исецкане печурке и гњечени бели лук. Све добро промешати, додати ловоров лист, зачине, посолити и побиберити по укусу и намирнице налити вином и водом да огрезну. Бигош кувати у рерни у затвореном пекачу док месо не постане мекано. Пољски ловачки гулаш – бигош послужите врућ уз црни хлеб или барени кромпир.
Пријатно!
Beli luk odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Бигош се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.