Рецепт дана: Бигош

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 05:00

Рецепт дана: Бигош

Бигош је познат као пољски гулаш, али појављује се и у литванској, белоруској и украјинској кухињи. Посебно је укусан када се употребе маснији делови свињског меса, попут царског меса, а на укус ће утицати и добро зачињена димљена кобасица. Фото: Pixabay/kalhh Састојци: 125 грама димљене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сланине 500 грама свињског меса 3 главице црног лука 125 грама кобасица 750 грама слатког купуса 125 грама печурака 1-2 парадајза 2 чена белог лука 1 кашичица кима 2 кашичице алеве паприке 1/2 литре белог вина 1 ловоров лист со и бибер по укусу Припрема: Сланину и свињско месо исећи на коцкице и продинстати на исецканом црном луку. Када лук омекша, а месо порумени, додати колутове кобасице, крупно сечен купус, сецкани парадајз, исецкане печурке и гњечени бели лук. Све добро промешати, додати ловоров лист, зачине, посолити и побиберити по укусу и намирнице налити вином и водом да огрезну. Бигош кувати у рерни у затвореном пекачу док месо не постане мекано. Пољски ловачки гулаш – бигош послужите врућ уз црни хлеб или барени кромпир.
Пријатно!
Beli luk odličan saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Бигош се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.