Амир-Абдолахјан: Оружје коришћено у нападу на Иран више личило на дечје играчке

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2024, 11:15

Амир-Абдолахјан: Оружје коришћено у нападу на Иран више личило на дечје играчке

Ирански министар спољних послова Хосеин Амир-Абдолахјан у интервјуу за Ен-Би-Си (NBC) одбио је да призна да Израел стоји иза напада на Иран који је изведен у петак и додао да је оружје које је коришћено у том нападу „више личило на дечје играчке него на дронове“. Фото: Танјуг/AP/Ohad >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Zwigenberg
„Оно што се догодило није био напад“, рекао је Амир-Абдолахјан у Њујорку, где је присуствовао седници Савета безбедности Уједињених нација.

Амир-Абдолахјан је истакао да Иран не планира да одговори ако Израел не изврши значајан напад.
Ирански шеф дипломатије је, међутим, упозорио да ће, ако Израел нападне Иран, одговор бити брз и снажан.
Навео је да је циљ напада Ирана на Израел 13. априла био „упозорење“ и додао да је Иран могао да погоди Хаифу, Тел Авив и све израелске луке, али је хтео само да упозори Израел и да избегне цивилне жртве.
У нападу Израела на ирански конзулат у Дамаску 1. априла погинула су два генерала и пет официра Корпуса иранске револуционарне гарде, а Иран је одговорио 12 дана касније, покренувши напад на Израел са више од 300 пројектила и дронова.
Тај напад није проузроковао значајну штету, а готово све ракете и дронове пресреле су израелске, америчке и друге савезничке снаге.
У петак је изведен напад на војни аеродром у близини града Исфахана у централном Ирану, а ирански медији јавили су да су изнад Исфахана оборена три дрона.
Неименовани амерички званичници рекли су америчким медијима да је Израел извео напад у Ирану.
Grenel: Istina je da nije svaki ratni zločin slučaj genocida

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амир-Абдолахјан: Оружје коришћено у нападу на Иран више личило на дечје играчке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.