Рецепт дана: Ролат са јагодама

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Apr.2024, 05:01

Рецепт дана: Ролат са јагодама

Једноставни састојци и лагана и брза припрема резултираће освежавајућим ролатом. Припремите се да сви траже парче више. Фото: Pixabay/RitaE Састојци за бисквит: 6 јаја 250 грама шећера 2 кашике уља 2 кашичице прашка за пециво ½ кашичице соли 2 кашичице екстракта ваниле 200 грама брашна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шећер у праху  Састојци за крема: 250 грама шећера 250 грама крем сира 1 кашика екстракта ваниле 300 грама јагода Припрема: Загрејте рерну на 160 степени. У чинији умутите јаја. Додајте шећер и поново мешајте док се сви састојци не сједине. Додајте уље, прашак за пециво, со и екстракт ваниле. Додајте брашно и мешајте дрвеном кашиком док се сви састојци не сједине и не добијете једноличну смесу. Тесто сипајте у плех обложен масним папиром и равномерно га распоредите. Пеците 10 до 15 минута. Кухињску радну плочу раширите кухињском крпом или пешкиром и поспите је шећером у праху. Када је кора готова, окрените је на крпу и подигните да се кора заролује. Ставите у фрижидер на 20 до 30 минута.
У чинији помешајте крем сир, шећер и екстракт ваниле. Оставите крему на страну. Извадите кору на радну површину и одмотајте је. По кору равномерно распоредите смесу од крем сира, а затим преко ставите сецкане јагоде. Кору чврсто уролати. Одозго посути шећером у праху. Чувајте у фрижидеру пре сервирања.
Пријатно!
Šta je štetnije, šećer ili so?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Ролат са јагодама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.