Тесла опозвала сва испоручена Сајбертрак возила због проблема са педалом за гас

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2024, 20:09

Тесла опозвала сва испоручена Сајбертрак возила због проблема са педалом за гас

Компанија Тесла је опозвала свих 3.878 Сајбертрак возила које је до сада испоручила због проблема са педалом за гас која може да се заглави и тиме повећа опасност од судара, објавила је америчка Национална управа за безбедност саобраћаја на аутопутевима. Foto:AP Photo/Ringo H.W. Chiu Вести >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о проблемима са Сајбертраковом педалом гаса су почеле да се појављују још пре неколико недеља, преноси Тек кранч.
Извршни директор Тесле Илон Маск је у објави на друштвеној мрежи X навео да је компанија „веома опрезна“ и да за сада није упозната са било каквим удесима или повредама због проблема са педалом гаса.
Тесла је саопштила да ће поправити или заменити педалу за гас на свим Сајбертрак возилима.
Опозивом Сајбертракова уследила је током седмице која је била веома бурна за Теслу пошто је компанија у понедељак отпустила више од 10 одсто радне снаге и изгубила двојицу својих највиших руководилаца.
У току недеље је такође одлучено да ће акционари фирме морати поново да одобре исплату награде за Илона Маска из 2018. у износу од 56 милијарди долара коју је раније ову године поништио суд у америчкој савезној држави Делавер.
Promet na Beogradskoj berzi preko 1,1 milijardi dinara

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тесла опозвала сва испоручена Сајбертрак возила због проблема са педалом за гас се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.