Амир Абдолахијан: Уколико Израел покрене војну акцију против Ирана, употребићемо силу

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Apr.2024, 07:10

Амир Абдолахијан: Уколико Израел покрене војну акцију против Ирана, употребићемо силу

Израел мора да буде приморан да прекине сваку војну акцију против интереса Ирана, а у супротном ће Тел Авив сносити последице, поручио је данас ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахијан на седници СБ УН. Фото: Танјуг/AP Photo/Vahid Salemi “У случају било какве употребе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << силе од стране израелског режима и нарушавања нашег суверенитета, Исламска Република Иран неће нимало оклевати да потврди своја фундаметална права да да одлучан и исправан одговор како би режим зажалио због својих поступака“, упозорио је Амир-Абдолахијан, преноси Тајмс оф Израел.
Савет безбедности Уједињених нација гласаће данас о кандидатури Палестине за пуноправно чланство у УН, а очекује се да расправа о овом питању започне 15 часова по локалном времену, односно у 21 час по централноевропском времену.
Очекује се да ће Сједињене Америчке Државе, као савезник Израела, уложити вето, а Индонезија и Кина већ су саопштиле да ће подржати пуноправно чланство Палестине у Уједињеним нацијама. За усвајање резолуције потребно је девет гласова за, уз услов да ниједна од пет сталних чланица (САД, Велика Британија, Француска, Русија и Кина) не гласа против.
Уколико би, којим случајем, добила подршку Савета безбедности, Палестини би била неопходна и двотрећинска подршка Генералне скупштине УН да би постала пуноправна чланица.
Evropski savet osudio napad Irana na Izrael,traži ubrzanje vojne pomoći Ukrajini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амир Абдолахијан: Уколико Израел покрене војну акцију против Ирана, употребићемо силу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.