Вулин: Резолуција усмерена не само против Републике Српске већ против свих Срба где год да живе

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2024, 19:36

Вулин: Резолуција усмерена не само против Републике Српске већ против свих Срба где год да живе

 Оснивач Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је данас да резолуција о Сребреници није усмерена само против Републике Српске већ против свих Срба где год да живе, и да она служи стигматизацији читавог једног народа. Фото: Танјуг/Антон Атанасијевић „Она би требало да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србе, где год да живе, учини геноцидним народом“, рекао је Вулин за Танјуг у Бањалуци где присуствује великом митингу под називом „Српска те зове“, који је најављен као одговор на резолуцију о Сребреници о којој ће се расправљати у мају у Генералној скупштини УН.
Вулин је додао да нема оправдања за оне који данас не присуствују митингу, или за оне који га нису подржали.
„Не могу да разумем Србе који не разумеју данашњи скуп. Не могу да разумем Србе који могу и да помисле да нисмо јединствен народ“, рекао је Вулин.
Он је поручио да ће се Србија и Република Српска заједно одбранити у овој ситуацији и искористити је као прилику да буду заједно.
Вулин додаје да је Србија у овим тренуцима под невиђеним притисцима и да није случајно да се у истом тренутку од Србије тражи да се окрене од Републике Српске и да призна независност тзв. Косова.
„Од нас се тражи да прихватимо да смо геноцидан народ и да заборавимо наше постојање на простору Косова и Метохије. Да заборавимо Србе у Црној Гори. Није случајно и ово је урађено, наравно, намерно. Ово морамо посматрати као врхунац вишедеценијске кампање за уништење српског народа као државотворног народа и као народа који може да обезбеди мир на Балкану“, рекао је Вулин.
 
Dačić: Rasprava o rezoluciji pred Generalnom Skupštinom UN pokušaj da se izbegne veto Rusije

Преузмите андроид апликацију.
 
 
Чланак Вулин: Резолуција усмерена не само против Републике Српске већ против свих Срба где год да живе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.