Шта се догоди у организму ако месец дана не пијете алкохол?

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2024, 17:01

Шта се догоди у организму ако месец дана не пијете алкохол?

Зашто не покушате да проведете месец дана без алкохола? Фото: Pixabay/thisisprabha Нутриционисти су истакли предности месец дана без алкохола.
Можете се осећати срећније Алкохол је технички депресиван и неки људи могу да осете негативне ефекте на своје ментално здравље када га конзумирају, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посебно када почетна радост нестане. Ако одустанете од алкохола на месец дана, могуће је да ћете се осећати срећније и да ће ваше ментално здравље бити боље. Можете изгубити тежину Алкохол садржи више калорија по граму од два најчешћа макронутриента, протеина и угљених хидрата. Уношење толико калорија може допринети повећању телесне тежине, а елиминисање алкохола може вам помоћи да изгубите тежину, посебно ако обично пијете слатка пића попут коктела.
Можда ћете боље спавати Иако можда мислите да вам чаша вина помаже да боље заспите, алкохол генерално лоше утиче на квалитет сна. „Прекомерни унос алкохола инхибира нормалну регулацију циркадијанских протеина и гена и могу проћи недеље пре него што се тај ритам врати у нормалу. Другим речима, сан пати када се забављате. Потребно је време да се врати у нормалан ритам спавања после дужег периода пијења како би се после месец дана без алкохола осетио значајан напредак у квалитету сна.
Можете „ресетовати“ варење Ако се осећате надуто и имате друге проблеме са варењем, можда ћете моћи да помогнете себи тако што ћете одустати од алкохола. Вишак алкохола ремети нормалну производњу дигестивних ензима, што значи да не могу да разложим ствари које једете, а храна вас кошта несвареног стомака. Ово не само да оштећује слузницу стомака, већ и изазива нежељене ветрове, надимање и подригивање.
Можете смањити упале у зглобовима и кожи Последице упале, као што су кожни проблеми и болови у зглобовима, могу скоро да нестану после месец дана без алкохола. Алкохол оштећује цревни зид и изазива упале и у дигестивном тракту и у остатку тела. Неколико пијаних ноћи може да изазове хроничну и упорну упалу у телу што резултира боловима у зглобовима и лошом кожом. Ако желите да старите здраво, смањите конзумацију алкохола на минимум.
Ојачаћете организам у борби против инфекција Када елиминишете алкохол, јачате имуни одговор тела на инфекције. Прекомерна конзумација алкохола штети дигестивној микрофлори, слаби имуни систем и повећава ризик од оболевања.
Zašto se gojimo leti?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта се догоди у организму ако месец дана не пијете алкохол? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.